Culinair wandelenCulinair WandelenCulinair WandelenCulinair WandelenCulinair Wandelen

Avondje uit met culinair en cultureel hoogtepunt
Reserveer hier Culinair wandelen reserveren je wandeling zelf

Boccaccio Bottega Toscana

Boccaccio GroningenHet vruchtbare en adembenemende landschap, het prettige klimaat en de levenslust van de Toscanen. Ze staan aan de basis van één van ’s werelds meest oprechte en meest smaakvolle keukens. Een rijke culinaire traditie die  met Boccaccio naar Groningen is gehaald. In een intieme ambiance, met Toscaanse stijlelementen, serveren wij klassieke Toscaanse gerechten waarbij verse ingrediënten de boventoon voeren. Uiteraard ontbreken de fameuze Chianti-wijnen, Grappa en de cocktails niet op de kaart.

Restaurant de Zevende Hemel

Frans/Italiaanse keuken Culinair wandelenDe Zevende Hemel is een bijzonder restaurant op de hoek bij de Nieuwe Kerk in Groningen, met een Frans/Italiaanse keuken. Je kunt er verantwoord lekker eten en ook voor vegetarische en veganistische gasten is er een keuze uit veel heerlijkheden. De gezellige en intieme sfeer wordt op donderdag, vrijdag en zaterdag opgeluisterd door live piano muziek. 

 

Restaurant El Txoko

El Txoko Culinaire wandelingDe Baskische keuken behoort tot de beste van Spanje. Wie de eetcultuur in Baskenland kent weet precies waarom.
De ongedwongen mix van kwaliteit en sfeer is onweerstaanbaar. El Txoko heeft een authentiek stukje Baskenland naar Groningen gehaald. El Txoko is een Pintxos-bar naar traditioneel Baskisch voorbeeld die uitnodigt om van elk bezoek een feest te maken. De fantastische binnentuin, waar het dak vanaf kan, draagt bij aan deze feestelijke sfeer!

Hemingway’s Cuba

Culinair wandelen in Groningen - Caribische keukenIn de sfeervolle en elegante ambiance van Hemingway’s Cuba willen we je laten verlangen naar de wereld van Ernest Miller Hemingway. Een wereld waarin alles draaide om het groots en meeslepend genieten van het eten, de zon en de liefde!
Een belangrijk deel van Hemingway’s avontuurlijke en reislustige leven speelde zich af in Cuba. De invloed van de Cubaans/Caribische keuken speelt in Hemingway’s Cuba dan ook een centrale rol. Het pure en ambachtelijke van zijn schrijfkunst zul je terugvinden in de samenstelling van de gerechten, de cocktails en de inrichting van de zaak. Uiteraard met een                                                                               subtiele knipoog naar zijn decadente levensstijl.

Restaurant Moro

Restaurant Moro GroningenTijdens de Moorse overheersing van 711 tot 1492 vermengen Arabische invloeden zich met de Spaanse cultuur.
Dit heeft ook invloed gehad op de Spaanse keuken, wat onder meer een grote variatie aan groenten, fruit en kruiden heeft gegeven. De spijzen, gecombineerd met prachtige wijnen en de sfeervolle ambiance met haar Oosterse touch, brengen je in gedachten naar verre oorden.

 

Restaurant Louis XV

Culinair wandelen Groningen"Na ons de zondvloed" is een historische uitspraak van de Franse koning Louis XV (1710-1774). Vrij vertaald: geniet van het moment, laat de boel de boel, morgen zien we verder. Een Bourgondische levensopvatting die nu niet direct aan Groningen wordt toegedicht. Wie binnen is geweest bij Louis XV, weet wel beter. Louis XV is onderverdeeld in een restaurant, een wijnbar en een lounge. Louis XV staat voor genieten van al het moois                                                                       dat het leven je te bieden heeft. Van de mensen om je heen,                                                                        van de ontspannen sfeer en vanzelfsprekend van heerlijk eten                                                                    en drinken.

Restaurant Cervantes

Tapas restaurant GroningenCervantes is een tapasrestaurant naar typisch Spaans voorbeeld. Hier serveert men kleine hapjes, gebaseerd op traditionele gastronomische gewoontes van de verschillende streken. De sfeer in Cervantes doet denken aan die van een echte Spaanse tapas bar. Gezellig, nonchalant en losjes. Zelfs de nuchtere noorderling blijkt dit aan te spreken. Zeven dagen per week is het in Cervantes dan ook lekker druk. Noem het een Spaanse hectiek, die je het gevoel geeft dat je er even helemaal uit bent.

 

Restaurant 't Feithhuis

't Feithhuis Culinaire wandelingDe oudste resten uit dit huis dateren uit de 15e eeuw en her en der in het pand zijn nog altijd elementen zichtbaar uit de late middeleeuwen. Alleen al vanwege de historie is het de moeite waard 't Feithhuis aan te doen met een Culinaire Wandeling. De gastronomische kwaliteiten strekken zich uit van ontbijt tot high tea en diner. Naast de gezellige drukte van koffiedrinkers, borrelaars en lunchers op de begane grond, zijn er de statige zalen op de eerste, die in combinatie met het uitstekende diner weer een andere kant van 't Feithhuis laten zien.

 

Boek jouw Culinaire Wandeling direct online of:

bel 050 230 85 99 voor meer informatie

 

Culinair Wandelen:
Wim/Johan
Strausslaan 15
9722 KP Groningen

Mobiel (bij voorkeur):
06 415 771 79

E-mail:
info@culinairwandelen.com

Facebook culinair wandelen     Twitter Culinaire wandeling     Instagram Groningen happen en stappen

Facebook Culinair wandelen     Twitter Culinaire wandeling     Instagram Culinair wandelen Groningen

Uitgelicht:

’t Feithhuis is een eeuwenoude plek die al bijna 25 jaar een belangrijke locatie in de stad is voor lunch, borrel en diner. Geniet van een culinaire beleving in dit karakteristieke pand!

Sitemap  Voorwaarden  Culinair Wandelen

Telefoon:
050 230 85 99

feithhuis uitgelicht

Groningen

Culinair wandelen in 't museum

Culinair wandelen op maat

Logo Culinair Wandelen