Culinair wandelenCulinair WandelenCulinair WandelenCulinair WandelenCulinair Wandelen

Avondje uit met culinair en cultureel hoogtepunt
Reserveer hier Culinair wandelen reserveren je wandeling zelf

Er gaat niets boven Groningen....

De stad Groningen, met een oppervlakte van bijna 8400 ha. en 200.000 inwoners, is bijna 1000 jaar oud. Een stad met vele interessante gebouwen en architectuurstijlen. Je noemt er één en Groningen biedt het aan: Van Romaanse bouwkunst tot het allermodernste.
 
Culinair wandelen GroningenDe Rijksuniversiteit (gesticht in 1614) en de vele Hogescholen, met ongeveer 40.000 studenten maken de stad tot een bruisend geheel.
 
Groningen bezit meer dan 400 gelegenheden met eten en drinken, van zeer chique restaurants tot trendy ingerichte gezellige kroegen verspreid over alle uithoeken van de stad. Omdat de exploitanten zelf de sluitingstijd bepalen zijn er altijd nog wel gelegenheden open, hoe laat het ook is...
 
De stad heeft een rijke historie, vooral in de 15e, 16e en begin 17e eeuw was de welvaart ongekend hoog. De stad was lid van het Hanzeverbond en zowel invoer-, doorvoer-, als uitvoerhaven. Er werd handel gedreven met de Baltische en Scandinavische staten en via de kustvaart met Rusland, Engeland en Middellandse Zee landen. Er zijn in Groningen nog veel pakhuizen te vinden uit die tijd, inmiddels veelal in gebruik voor studentenhuisvesting.
 
In Groningen tref je vele hofjes aan: een oase van rust in een bruisend stadscentrum, vaak met een rijke historie, waar de gids je graag over vertelt.
 
Aan musea geen gebrek in de stad met natuurlijk het Groninger Museum als klapstuk: vanwege de architectuur al een museum op zich.
 
In Groningen vind je de kunst zelfs op straat, je zou er zo aan voorbij kunnen gaan, als de stadsgids je er niet, op boeiende wijze, over vertelt...
 
Tijdens een Culinaire Wandeling zie je die plekjes waar je anders toch makkelijk voorbij zou lopen, omdat ze verscholen liggen, of omdat jij je nooit had gerealiseerd dat er een mooie anekdote aan ten grondslag ligt. Een unieke stadswandeling dus!

Boek jouw Culinaire Wandeling direct online of:

bel 050 230 85 99 voor meer informatie

Culinair Wandelen:
Wim Koerts
Strausslaan 15
9722 KP Groningen

Mobiel (bij voorkeur):
06 29 53 53 93

E-mail:
info@culinairwandelen.com

Facebook culinair wandelen     Twitter Culinaire wandeling     Instagram Groningen happen en stappen

Facebook Culinair wandelen     Twitter Culinaire wandeling     Instagram Culinair wandelen Groningen

Uitgelicht:

 

Sitemap  Voorwaarden  Culinair Wandelen

Telefoon:
050 230 85 99

Brasserie Midi:
Je zou er bijna voorbij lopen, maar als je binnen bent: Een oase van gastvrijheid en culinaire hoogstandjes!
midi klein

Groningen

Culinair wandelen regel je zelf

Culinair wandelen op maat

Logo Culinair Wandelen