Culinair wandelenCulinair WandelenCulinair WandelenCulinair WandelenCulinair Wandelen

Reserveer hier Culinair wandelen reserveren je wandeling

Er gaat niets boven Groningen....

De stad Groningen, met een oppervlakte van bijna 8400 ha. en 200.000 inwoners, is bijna 1000 jaar oud. Een stad met heel veel interessante gebouwen en verschillende architectuurstijlen. Je noemt er één en Groningen biedt het aan: Van Romaanse bouwkunst tot het allermodernste.

stad groningen
 
De Rijksuniversiteit (gesticht in 1614) en de vele Hogescholen, met ongeveer 40.000 studenten maken de stad tot een bruisend geheel.
 
Groningen heeft meer dan 400 eet- en drinkgelegenheden, van luxe en dure restaurants tot trendy ingerichte gezellige eetcafé's  en kroegen verspreid over alle uithoeken van de stad. Omdat de exploitanten zelf de sluitingstijd bepalen zijn er altijd nog wel gelegenheden open, je kan het klokje rond stappen, als je dat wil.
 
De stad heeft een rijke historie, vooral in de 15e, 16e en begin 17e eeuw was de welvaart ongekend hoog. De stad was lid van het Hanzeverbond en zowel invoer-, doorvoer-, als uitvoerhaven. Er werd handel gedreven met de Baltische staten en Scandinavische landen, maar ook via de kustvaart met Rusland, Engeland en landen rond de Middellandse Zee. Er zijn in Groningen nog veel pakhuizen te vinden uit die tijd, die inmiddels vaak worden gebruikt als studentenhuisvesting.
 
In Groningen tref je ook veel hofjes aan: een oase van rust in een bruisend stadscentrum, vaak met een rijke historie, waar de gids je graag over vertelt.
 
Aan musea geen gebrek in de stad met natuurlijk het Groninger Museum als klapstuk: vanwege de architectuur al een museum op zich.
 
In Groningen vind je de kunst zelfs op straat, je loopt er zo overheen of langs, als de stadsgids je er niet op wijst en je er een mooi verhaal over vertelt. 

Tijdens een Culinaire Wandeling zie je die plekjes waar je anders toch makkelijk voorbij zou lopen, omdat ze verscholen liggen, of omdat jij je nooit had gerealiseerd dat er een mooie anekdote aan ten grondslag ligt. Een unieke stadswandeling dus!

groningen stad wapen

 

Boek jouw Culinaire Wandeling direct online of:

bel 050 230 85 99 voor meer informatie

 

Culinair Wandelen:
Wim Koerts
Strausslaan 15
9722 KP Groningen

Mobiel (bij voorkeur):
06 29 53 53 93

E-mail:
info@culinairwandelen.com

Facebook culinair wandelen     Twitter Culinaire wandeling     Instagram Groningen happen en stappen

Facebook Culinair wandelen     Twitter Culinaire wandeling     Instagram Culinair wandelen Groningen

Uitgelicht:

 

Sitemap  Voorwaarden  Culinair Wandelen

Telefoon:
050 230 85 99

Bar 1672

De stad Groningen

Hier geniet je van een classy, in een art deco jasje gegoten, maar toch ontspannen sfeer en buitengewoon lekker eten. Bar 1672 is een plek waar je heerlijke cocktails, exclusieve champagnes, goede wijnen en lekkere bieren drinkt. Voor onze gerechten heeft de keukenbrigade inspiratie opgedaan van over de hele wereld. Gerechten worden zo duurzaam mogelijk bereid met nadruk op zero waste. Een must voor je Culinair Wandeling!

Groningen

Culinair wandelen regel je zelf

Culinair wandelen op maat

Logo Culinair Wandelen